Vliegen met kinderen – 10 tips om peuters en jonge kinderen blij te houden in een vliegtuig

Onze beste luchthaven- en vliegtuig tips maken vliegen met kinderen een plezierige ervaring

Veel ouders maken zich zorgen over het meenemen van peuters en jonge kinderen op een vlucht. Je hoopt dat ze comfortabel en gelukkig zullen zijn, maar vreest dat ze luidruchtig zullen zijn, huilen of een driftbui zullen hebben en de mensen om hen heen zullen irriteren.

We hebben onze beste tips samengesteld om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken.

1. De luchthaven – maak het leuk

De luchthaven is een grote, lawaaierige plek voor kinderen, met lange wachtrijen, lange wachttijden en mensen die vragen stellen.

Probeer het proces te versoepelen door vooraf uit te leggen wat er zal gebeuren en van elk onderdeel een spel of een uitdaging te maken. Misschien opsplitsen en twee verschillende beveiligingslijnen nemen om te zien wie er wint, bij een raam op de luchthaven zitten en wat vliegtuigspotters zoeken en de kinderen lichtere koffers laten trekken als ze groot genoeg zijn.

Sommige luchthavens hebben een speelruimte voor kinderen, die kan helpen de tijd te doden. Laat ze ook rond lopen, ze zullen lang genoeg in het vliegtuig blijven zitten.

En koop ze een tijdschrift of boek bij de winkels om aan boord te nemen – wat de tijd op het vliegveld en in de lucht doodt.

2. Buggy / wandelwagen / kinderwagen / autostoel

Luchtvaartmaatschappijen laten u normaal gesproken gratis een kinderwagen en een autostoeltje in het ruim achter laten, controleer dit om extra kosten te voorkomen.

En de meesten laten je je kinderwagen bij je houden tot je aan boord gaat als je dat wilt, dan legt de bemanning het in de ruiming voor de vlucht. Koop een buggy tas, het biedt enige bescherming voor de buggy, die waarschijnlijk een beetje gehavend zal raken. Bovendien kan je proberen om extra spullen, zoals melk en luiers,  of zelfs jassen erin te plaatsen.

3. Splits het boarden

Kinderen en gezinnen mogen vaak het eerst instappen, dit kan handig zijn maar betekent ook meer tijd in het vliegtuig voor de kleintjes, dus we wachten liever tot het einde om verder te gaan.

Of overweeg deze truc van ons. Als er meer dan één volwassene is, stapelt men eerst met alle handbagage, sorteert de boeken, tablets / iPads, snacks en drankjes uit, en gooit de tassen vervolgens in de bovenkasten.

De andere ouder blijft bij de kinderen om wat energie te verbranden in de vertrekhal en aan het einde van het proces stap je in met de kinderen.

4. Waar te zitten in het vliegtuig

Luchtvaartmaatschappijen moeten ernaar streven kinderen in de buurt van ouders of verzorgers te plaatsen, volgens de richtlijnen van de Civil Aviation Authority (CAA). Waar ze niet kunnen, zouden ze niet meer dan één rij uit elkaar moeten zijn, maar er zijn geen garanties.

De veiligste manier om er zeker van te zijn dat u samen zit, is door vooraf te betalen om uw plaatsen online te reserveren. Anders vroeg inchecken, zodra gratis online inchecken wordt geopend (meestal tussen vier dagen en 24 uur voor vertrek, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij).

Wanneer u besluit waar u moet zitten, bekijk dan de vliegtuig outlay plannen online en beslis de beste oplossing voor uw gezin. Veel korte afstandsvluchten zijn een 3-3 zitplaatsen. Als gezin van vier zitten we liever in twee paar in plaats van drie bij elkaar en één aan de andere kant van het gangpad, waardoor we ons op één kind kunnen concentreren. En we zetten elk kind op een stoel bij het raam.

We zitten onze kinderen nooit op gangpad stoelen in het geval een passerende wagen hen tegen het lijf loopt of hun vingers vangt of een warme drank wordt gemorst. Maar ook jonge kinderen zullen in de verleiding komen om steeds weer op gang te komen als ze gemakkelijk toegang hebben tot het gangpad!
Als je op een rij achter een ander zit, overweeg dan om een ​​jongere te plaatsen die in de verleiding kan komen om de stoel vooraan, achteraan, te schoppen, zodat ze een vreemde niet irriteren!

5. Hoe krijg je gratis extra stoelen?

Vraag bij het inchecken en aan boord of de vlucht vol is. Als er ruimte is, vraag de bemanning dan of je een rij zitplaatsen zou kunnen hebben om uit te spreiden.

Een andere truc bij het reserveren van zitplaatsen als er drie tegenover staan, is het boeken van een gangpad en een stoel bij het raam, waardoor er een stoel in het midden overblijft. Deze middelste stoelen worden meestal als laatste verkocht, dus als het vliegtuig niet vol is, kan het leeg blijven. Als iemand het heeft geboekt, zullen ze meestal graag wisselen om bij het gangpad of raam te zijn.

6. Bulkhead seats

Een tussenschot is een scheidingswand tussen delen van het vlak, zoals een muur, een gordijn of een scherm.

Sommige mensen houden van deze stoelen en sommige haten ze, er zijn voor- en nadelen.

Voors: Deze stoelen bieden meer beenruimte en er is niemand om voor je te zitten. Je bent ook een van de eersten om eten en drinken te krijgen. Misschien ben je dichter bij het toilet.

Nadelen: de armleuningen bewegen niet, traantafels worden er vaak in opgeslagen. Er is geen ruimte onder de stoelen voor tassen. Dus als de luchtvaartmaatschappij geen handbagage voor u toestaat – altijd waar tijdens het opstijgen en landen – moet u vaak op en neer springen om de tassen, activiteiten, eten en drinken te wisselen.

7. Entertainment opties

Besteed tijd aan het voorbereiden van wat je mee moet nemen om kinderen bezig te houden – anders betaal je de prijs in de lucht als het te laat is.

Je kunt pakketten kopen die al zijn verzonnen, zoals de Keep em Quiet-tassen. Maar u kent uw kinderen het beste en wat hun aandacht vasthoudt, zoals kleurboeken, gewoon papier, activiteitenboeken, pennen, kleurpotloden en kleine spelletjes (niet met heel veel kleine stukjes die u onder de stoelen zult doorzoeken om te vinden). Ik print soms gratis zoekacties en kleurpagina’s van het internet om ze een beetje persoonlijk in te pakken.

We splitsten de vlucht in secties. We geven onze kinderen niets als we aan boord gaan, anders raken ze verdiept en missen ze het leuke beetje! We moedigen ze aan om uit het raam te kijken en de opwinding van het opstijgen van de grond en het in de lucht zijn op te nemen. We geven ze gewoon drankjes om te voorkomen dat hun oren pijn doen.

Wanneer ze zich beginnen te vervelen, beginnen we het entertainment naar voren te brengen. We houden van kinderbladen, dus we beginnen met een nieuwe en proberen wat te lezen, te kleuren en puzzels te maken terwijl ze nog vers zijn.

Later in de vlucht, wanneer ze rusteloos worden, verlaten we de iPads. Houd er bij het nemen van tablets rekening mee dat de batterijen volledig zijn opgeladen en dat hun favoriete programma’s zijn gedownload en niet alleen via Wi-Fi beschikbaar zijn.

En neem de juiste kinderhoofdtelefoons die zijn ontworpen voor kleine hoofden, dus niet weg glijden en ze zijn ook veel stiller om hun oren te beschermen.

Verdeel de schermtijd met een sandwich en snacks en gebruik toiletpauzes als een excuus om het vliegtuig te verkennen en benen te strekken.

8. Wat nog meer in de handbagage?

Vergeet niet drankjes, snacks, broodjes, luiers / broekjes voor kinderen die ze nog gebruiken en een dekentje.

Denk aan de doekjes en de juiste antibacteriële handdoekjes (we kopen Lacura reisdoekjes van Aldi en slaan alles op wanneer ze worden verkocht) of handgel om de handen aan boord kiemvrij te houden.

Kleed kinderen in comfortabele, ruimvallende kleding of pyjama’s en neem reserve-kleding, extra lagen en extra sokken als ze koud zijn.

Overweeg een deken en een extra deken te nemen of gebruik de ingebouwde deken om een ​​kap te maken om kinderen te beschermen tegen de lichten als ze willen slapen. Steek hem gewoon in de hoofdsteun (dit zal niet werken in een schutbord).

En vergeet niet een Kindle, boek of tablet voor je, je weet maar nooit, je krijgt misschien een paar minuten om te ontspannen!

9. Ploppende oren

Er zijn verschillende trucs om de luchtdruk aan te kunnen tijdens het opstijgen en vooral landen.

Snoepjes waren vroeger een favoriet, maar ze zijn soms een verstikkingsgevaar voor jongere kinderen.

We geven ze drankjes. Het is belangrijk dat ze sowieso tijdens de vlucht drinken – maar we moedigen de onze aan om veel water te drinken tijdens het opstijgen en landen, omdat het slikken de drukopbouw in hun oren verlicht.

Geeuwen als je kind je kan zien zodat ze elkaar afwisselen, helpt ook.

10. En ontspan

Probeer vooral te ontspannen en te genieten van wat je kunt over deze gedeelde ervaring, een groot deel van je vakantie voor hen. Als je een nerveuze flyer bent, probeer dan je best om het niet te laten zien, anders zullen ze het oppikken en het zal invloed hebben op hoe ze het nu en in de toekomst zien. Behandel het als een avontuur en een leuk onderdeel van de vakantie.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Vakantie met Kind
Logo
Shopping cart